دسترسی سریع به قسمت های مختلف تالار همیاری



انتخاب عاقلانه،زندگی عاشقانه
زمان کنونی: ۷-آبان-۱۳۹۰, ۰۱:۵۰ عصر
کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: سارا زنگویی
نویسنده: بادبادک
آخرین ارسال: تیرا
پاسخ ها 2
بازدید 49

ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
انتخاب عاقلانه،زندگی عاشقانه
۲۵-شهريور-۱۳۹۰, ۰۵:۲۳ عصر
ارسال: #1
انتخاب عاقلانه،زندگی عاشقانه
انتخاب عاقلانه،زندگی عاشقانه

خانواده مهمترین نقش را در سعادت جامعه دارد و حصول به این سعادت به دو عامل مشخص بستگی دارد:
۱) آگاهی- توانایی و سلامت خانواده ها
۲) آگاهی- توانایی و سلامت مدیران ارشد اجتماعی
اگر این دو وجود داشته باشد، جامعه به سعادت می رسد، در غیر اینصورت خیر.

آموزش نردبان تکامل انسانی است و اگر آموخته های فرد را از وی بگیرند، موجودی ناتوان، ذلیل و مفلوک خواهد بود. در این میان آموزش ازدواج به افراد جامعه جهت شکل دادن خانواده ای سالم از اهمیت بسزایی برخوردار است. برای آموختن رانندگی باید ۲۰-۱۰ ساعت آموزش رانندگی ببینید، یک کتاب آیین نامه را امتحان بدهید، این در شرایطی است که سخت گیری ها را پشت سر بگذارید و در مقابل آیا برای کاری که میلیون ها میلیون برابر از رانندگی پیچیده تر، دشوارتر و حساس تر است، ما به اندازه رانندگی ۲۰ ساعت که هیچی، آیا ۲۰ دقیقه یا ۲۰ ثانیه آموزش دیده ایم؟
فقط به مردها گفته اند که گربه را دم حجله بکشید و به خانمها گفته اند که به آقایان هرگز اعتماد نکنید و نگذارید پیراهنشان دو تا شود. این تنها آموزشی است که در سطح جامعه وجود دارد، آن وقت می خواهیم این دو نفر را با خوش بینی، با تعارف و با ایده آل نگری زیر یک سقف بفرستیم، نتیجه اش این می شود که بنا به گزارش های موجود از هر ۱۱۰ هزار ازدواج،۱۰ هزار تای آن حتما طلاق است.
دشوار است که بگوییم ۹۰ هزار تای آن هم طلاق روانی بین انسان ها حادث است، یعنی اکثریت خانواده ها ادای خانواده را در می آورند، چون برای زندگی مشترک آموزش ندیده اند. یکی از بزرگترین مشکلات اجتماعی ما در حال حاضر، رشد وحشتناک جمعیت است، به طوری که تا چند سال پیش آمارها گویای این بوده که در ایران هر ۲۹ سال، جمعیت ۲ برابر شده است در حالی که در اروپا هر ۳۲۰ سال، جمعیت ۲ برابر شده است!
حال فرض کنیم اگر ما به افراد بیاموزیم یک ازدواج سنجیده انجام دهند، اصلاً بعضی از دلایل تولید بچه آنها کاهش می یابد، چون گروهی از مردم که ازدواج سنجیده ندارند، برای پر کردن خلاء های عاطفی،احساسی و ارتباطی خودشان ناچار تولید انسانی می کنند، تولید بی مسئولیت،ناآگاهانه، بدون پشتوانه، بی منطق و...

نتیجه اش این است که که ما می بینیم پیوسته به دلیل کثرت جمعیت، تحصیل، ازدواج، مسکن و درمان همه با مشکل مواجه می شود که از ازدواج های نسنجیده ناشی می شود. از سوی دیگر آیا ما به عنوان گواه در پیرامون خود مشاهدات خوبی داشته ایم که الگو قرار دهیم؟ آمار نشان میدهد که ما خانواده های خوشبخت زیادی نداریم، ازدواج های سنجیده در پیرامون ما کم بوده است که لااقل ما با روش مشاهده ای آن را یادگیری نمائیم و از آن روش استفاده کنیم. نتیجه اش آن چیزی است که ما می بینیم و خیلی غم انگیز است.
همچنان که گفتیم، اگر ازدواجی بر پایه منطق و سنجیدگی نباشد، اولین رخداد نامناسب آن نارضایتی زن و مرد است و هر گاه نارضایتی ارتباطی بین زن و مرد پیدا شد، آن موقع فضای خانواده ناامن می شود، فضای خانواده همراه با اضطراب و موجب احساس بدبینی در فرزندان آنها می شود.
هر که در زندگی یک لیست از بردها و باخت هایش دارد، هر کسی را دیدیم که به لیست باخته های خود توجه می کند، آدم منفی نگری است، این گمان را می بریم که از یک فضای غیر مناسب و غیر صمیمی خانوادگی بیرون آمده است. پس موقعی که زن و مرد احساس رضایتمندی نداشتند، فضا ناامن و اضطراب آفرین می شود، بدبینی به وجود می آید که خود اینها بسیار راحت فرد را به طرف اعتیاد، خودکشی، بزهکاری و بیماری های روانی سوق می دهد. پس علت طلاق نسل بعدی را به راحتی میتوان در ازدواج نادرست نسل قبل آن جستجو کرد. این دختر یا پسرها میراث دار بدبینی زندگی خانوادگی خواهند بود و درست عمل نخواهند کرد. ازدواج درست آنگاه صورت می گیرد که مبتنی بر این مطلب باشد: انتخاب عاقلانه و زندگی عاشقانه .

متاسفانه ما کمتر شاهد این هستیم که انتخاب ها عاقلانه باشد و بیشتر انتخاب ها احساسی است. برای اینکه ما به یک ازدواج موفق دست پیدا کنیم، ابتدا باید به یک سری پیش نیازها توجه کنیم: یکی از آنها رشد عاطفی فرد است، افراد باید به یک استقلال عاطفی رسیده باشند تا بتوانند ازدواج کنند، به دلیل اینکه خانواده های ما از این مطلب بی خبرند، بچه ها را تربیت مسموم می کنند.
خیلی مواقع مادری دخترش را بغل می کند و می گوید: زهرا جان اگر تو یک روزی از پیش من بروی، من می میریم ولی این مادر می داند به هر حال روزی زهرا خواهد رفت ولی با این پیامی که به دخترش داد، یک نرم افزار ذهنی منفی برای او می شود و روزی که او ازدواج کرد و به شهر دیگری رفت، پیوسته این اضطراب او را آزار خواهد داد، هر هفته می خواهد به تهران بیاید و یا هر روز می خواهد تلفن بزند، زندگی او به دلیل نرم افزار نادرستی که در اختیار او گذاشته شده است، به هم خواهد ریخت.

در صورتی که مادر میتواند به بچه اش بگوید: وقتی تو رفتی، من از خبر خوشبختی و موفقیت و سودبخشی تو خوشحال خواهم شد، سعی کن خبرهای خوب به من برسانی. به هر حال هیچ دختر و پسری با خانواده خودش زندگی نخواهد کرد ولی می بیند که عکسش عمل می شود که نتیجه این تربیت را من در برخوردهای مشاوره ای می بینم، می پرسم که چرا ازدواج نمی کنی؟ گروهی از خانمها می گویند: مرد مناسبی پیدا نمی کنم، می گویم مرد مناسب تو کیست؟ می گوید کسی باشد که آدم بتواند به او تکیه کند. من خیلی حیرت می کنم چون پی می برم این خانم به یک عصای زیر بغل احتیاج دارد، چرا به او نیاموخته اند مستقل باشد، می گویم: خانم تنها کسی که باید به او تکیه کنید خود شما هستید،
الف: به لحاظ فیزیکی،روی پای خودت
ب: به لحاظ روانی، روی شخصیت، توانایی ها،اعتماد به نفس و عزت نفس خودت.
فقط روی این دو می توانی حساب کنی.

● احساس مسئولیت
کسی آنگاه باید ازدواج کند که واقعاً در خودش توانایی پذیرش مسئولیت دیگران را داشته باشد، بتواند خشم خود را کنترل کند،آدم وقت شناسی باشد، عنصر دگر خواهی در او وجود داشته باشد، بتواند به حقوق واقعی شریک زندگیش توجه بنماید، که همگی اینها نشانه هایی از رشد اجتماعی فرد است.
در صورتی که می بینیم افراد در ازدواج پیوسته در راستای هدف های شخصی خود گام بر می دارند، این موضوع به من اجازه می دهد که بگویم: خانواده خوشبخت آنگاه دست یافتنی است که مرد پیوسته به این بیندیشد که چه کنم که زنم خوشحال شود، در این دو صورت هر کدام همدیگر را خوشحال خواهند کرد، ولی در زندگی های کنونی ما می بینیم که هر کسی در فکر خوشحال کردن خودش است، در نتیجه به جای اینکه به هم نزدیک شوند، از هم دور می شوند.
الگوهای خوشبختی که از دهان خیلی ها می شنویم، غم انگیز است. می بینیم که می گویند: فلان خانم زن خوشبختی است، زن موفقی است.چرا؟ چون شوهرش اجازه ندارد بدون اجازه او آب بخورد. این خیلی غم انگیز است، این چیزی است که ما به آن می گوییم دیکتاتوری، سالها میلیون ها نفر در دنیا جانشان را از دست دادند تا با چنین اندیشه هایی مبارزه کنند ولی برای گروهی از خانم های ما این یک الگوی زن موفق است.
ما نمی شنویم بگویند فلان خانم زن خوشبختی است چون سالم ترین، زیباترین و منطقی ترین ارتباط را با شوهرش دارد، هرگز نمی شنویم که فلان خانم، زن موفقی است زیرا، رقیب شوهرش نیست بلکه رفیق اوست. جلوی پای شوهرش را نمی گیرد بلکه زیر بغلش را می گیرد و... مرد باید به یک رشد شخصیتی مناسب رسیده باشد تا جایی که بداند رفتارهای بعدی او چه تاثیری در دیگران و جامعه خواهد داشت. خانواده ناخوشبخت محصولش، خفاش شب می شود و دیگران آسیب بیشتری نسبت به خانواده خود او می بینند، بنابراین بایستی پیشاپیش این نکته را درک کند.
برای ازدواج، شخص باید از یک تندرستی و سلامت روانی برخوردار باشد، آن گونه که یک آدم عصبی، مشکل دار و روان پریش، هرگز و هرگز نمی تواند یک خانواده خوشبخت، یک پدر خوشبخت یا یک مادر خوشبخت را باعث شود. برای اینکار پیشنهاد من این است که افراد باید یک دوره خودشناسی را ببینند، بویژه برای کسانی که رشته شان علوم انسانی است، این مسئولیت سنگین تر از کسانی است که فنی- مهندسی یا کشاورزی و... است.در این راستا نخست من باید خودم برای خودم شناخته شوم. من چه کسی هستم؟ چه مشکلاتی دارم؟ چرا این گونه آرزوها و یا خواست هایی دارم؟ به طور معمول، رهبری رفتار انسان به این عوامل وابسته است:
حال اگر میل نداریم که به یک کلاس خودشناسی برویم، یا نزدیک متخصص یا مشاور برویم، می توانیم خودمان روحیه سنجی بکنیم. به این صورت که ببینیم اگر ما از فردی رنجیده شویم، دلخور شویم، مشکل پیدا کنیم، چکار باید بکنیم؟ در پی تلافی و انتقام بر می آییم؟ در پی پرونده سازی، توهین و اذیت بر می آییم؟ از او قهر می کنیم، دوری می گزینیم یا اینکه به دنبال این می گردیم که نقش خود را در این اتفاق نامناسب بجوئیم؟ یا از چه راهها و مکانیزم هایی می توانیم این بحران را حل کنیم؟

اگر به این نتیجه رسیده ایم که در عفو قدرتی است که در انتقام نیست، رهبری رفتار ما را عقل و منطق داشته است ولی اگر پی انتقام، پرونده سازی، جعل و زدن آسیب بودیم، رفتار ما را عقده ها و عنادهای ما به عهده دارد که نیاز به درمان داریم.
بدون داشتن آگاهی از وضع خودمان، به عنوان خودشناسی، نه می توانیم خود را خوشبخت کنیم و نه دیگران را باید این مساله را با خودمان روشن کنیم تا بتوانیم به زندگی بهتری برسیم. در یک ازدواج موفق که انتخاب عاقلانه و زندگی عاشقانه است، نخستین زن و مرد باید به هم یک کشش عاطفی داشته باشند، یعنی پذیرش مقدماتی ،طرف دیگر قضیه که بسیار بسیار با اهمیت است، تناسب ها به گونه ای است که ازدواجی موفق خواهد بود که از سویی کشش های لازم بین مرد و زن وجود داشته باشد و از سوی دیگر تناسب ها برقرار خواهد شد.

۱) در یک ازدواج موفق نخست زن و مرد بایستی از یک سلامت روانی نسبی برخوردار باشند که در بسیاری از موارد این گونه نیست
۲) کشش لازم در اینجا گفتنی است که در سه زمینه اگر کشش و علاقه کافی وجود نداشته باشد، کار به جایی نخواهد رسید:
الف) تحصیل
ب) ازدواج
ج) اشتغال
▪ افزون بر اینها به تعدادی همانندی یا تناسب نیاز است:
۱) همانندی در اندیشه است که نمود بیرونی آن را می توان در تعریف خوشبختی، زندگی خوب و ارتباط دلخواه و بیان مهمترین آرزوها( به عنوان هدف های زندگی) و معرفی نشانه های همسر دلخواه و در پایان تعریف بسیار اختصاص و ویژه فرد از تعریف زندگی Life definition مشاهده نمود. اگر هر دو نفر بدون سانسور ترس و شرم و نگرانی این مطالب را بگویند و بنویسند و در کنار هم قرار دهند تا حدود زیادی همسویی در اندیشه آنها روشن می شود.
از دیگر هماننندی ها:
۲) همانندی نسبی
۳) همانندی های طبقاتی
۴) همانندی ایدئولوژیک
۵) همانندی ساختار خانوادگی
۶) همانندی ظاهری
۷) همانندی کاری(شغلی)
۸) همانندی تحصیلی
۹) همانندی شخصی
۱۰) همانندی هیجانی
و در این راستا مراجعه به مشاور و روانشناس و انجام مشاوره ازدواج بسیار بسیار ضروری و سودمند خواهد بود. گرفتاری بسیار بزرگ ما در این است که آخرین داوری خود را در نخستین نگاه انجام می دهیم. یعنی انتخاب مان در اینصورت عاقلانه نیست بلکه احساسی است زیرا اگر در نخستین نگاه فرد را به لحاظ احساسی پسندیدیم،
▪ دو رویداد نادرست پدید می آید:

۱) ایرادهای او را نادیده می گیریم
۲) برای رسیدن به او خود را آنگونه در کوتاه مدت نشان می دهیم که واقعاً نیستیم تا موردپسند او قرار گیریم.

بنابراین اگر ما از زندگی تعریف اصلاح شده ای داشته باشیم و با مشاورمان در زمینه طرح ذهنی همسردلخواهمان به جمع بندی مناسبی رسیده باشیم، جذب کسی خواهیم شد که متناسب باورها، ارزش ها، شخصیت و مجموعه توانایی ها می باشد یعنی مکملمان در آن صورت خواهد شد که به زندگی خواهیم رسید. یعنی یار هم می شویم، نه بار هم و نه تنها در کنار هم همینطور پیوسته از سوی نقطه بیگانگی به سوی نقطه یگانگی حرکت می کنیم شریک زندگی عشقی و جنسی هم می شویم نه تنها زن و شوهر می مانیم. روز به روز به هم نزدیک می شویم در صورتی که در یک انتخاب نادرست این پیامدها را می توان انتظار داشت:
۱) عادت
۲) تحمل
۳) بی تفاوتی
۴) تنفر
۵) انتقام


دکتر مسعود غفاری
مرکز خدمات مشاوره‌ای صنعت نفت
امضای بادبادک

بندهٔ طالعِ خویشم که در این قحطِ وفا
عشقِ آن لولیِ سرمستْ خریدار من است...
ارسال یک پیام خصوصی به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر اعتبار:
نقل قول این ارسال در یک پاسخ سپاس ها نقل قول این ارسال گزارش این ارسال به مدیر
 سپاس شده توسط Izadi ، niloofarabi ، گیسو ، buddy ، Male Heavyweight ، m.rezai
۲۶-شهريور-۱۳۹۰, ۰۲:۵۳ صبح
ارسال: #2
RE: انتخاب عاقلانه،زندگی عاشقانه
ملاک انتخاب همسر از دیدگاه قرآن
ملاک انتخاب همسر از دیدگاه قرآن
انسان در سراسر زندگى با انتخاب‏هايى روبه‏رو مى‏شود و بايسته است كه ملاك‏ها و معيارهايى براى گزينش هر موضوع در دست داشته باشد؛ مانند انتخاب شغل، رشته تحصيلى، مسكن و... فرد براساس منافع و شرايط و امكانات موجود، معيارهايى را تعريف و آنگاه گزينش مى‏كند، يكى از موضوعات و مسائل مهم زندگى ازدواج است كه نيازمند دقت و توجه بيشترى است؛ زيرا به تمام زندگى دنيوى و اخروى او ارتباط دارد و نسل آينده نيز از آن متأثر مى‏باشد. با توجه به اهميت موضوع و پيامدهاى آن ضرورى است تا ملاك‏ها و معيارهاى درست و منطقى ازدواج را بشناسيم.
قرآن كريم و روايات معصومان (ع) ملاك‏هاى مهمى را براى اين مسئله بيان كرده است كه در اين نوشتار به چند نمونه مى‏پردازيم:
امام صادق (ع) درباره اهميت توجه به ملاك‏هاى انتخاب همسر فرمودند: «انظر اين تضع نفسك و من تشركه فى مالك و تطلعه على دينك و سرك (1)؛ خوب دقت كن كه خودت را در كجا مى‏نهى و چه كسى را در مالت شريك مى‏گردانى و بر دين و اسرارت آگاه مى‏سازى.»
و نيز فرمودند: «انما المرائة قلاده فانظر ماتتقلد؛ زن به منزله گردنبندى است كه به گردن مى‏افكنى، سپس مراقب باش كه چه چيزى را به گردن مى‏افكنى.» (2)
اين ملاك‏ها هم بايد در مورد مردان باشد و هم درباره زنان، چنين نيست كه تنها زنان بايد اين صفات و ويژگى‏ها و ملاك‏ها را دارا باشند و مردان از آن مستثنا شوند.

ملاك‏ها:

1- ايمان و ديندارى‏
متون دينى ما، اولين و مهم‏ترين ملاك در انتخاب همسر را ديندارى معرفى كرده است. قرآن كريم در همين زمينه مى‏فرمايد: «ولا تنكحوا المشركات حتى يومن ولامه مؤمنه خير من مشركه ولو اعجبتكم و لا تنكحو المشركين حتى يومنوا و لعبد مؤمن خير من مشرك ولو اعجبكم اولئك يدعون الى النار واللَّه يدعو الى الجنه (3)؛ با زنان مشرك تا زمانى كه ايمان نياورده‏اند ازدواج نكنيد،
اگر چه بخاطر مال يا جمال و مقام (موقعيت)، شما را به شگفتى آورند و زنان خود را به ازدواج مردان مشرك و بت‏پرست تا ايمان نياورده‏اند در نياوريد اگر چه (مال و زيبايى و موقعيت) آنان شما را به شگفتى آورد (زيرا) آنها شما را به سوى آتش دعوت مى‏كنند و خداوند شما را دعوت به بهشت و آمرزش مى‏نمايد.»
امام صادق (ع) مى‏فرمايد: «اگر مرد با زنى براى جمال يا مال ازدواج كند به همين امر واگذار مى‏شود ولى اگر براى ديندار بودن او ازدواج كند خدا مال و جمال را نيز نصيبش مى‏گرداند.» (4)
و نيز رسول خدا (ص) مى‏فرمايد: «هر كس با زنى براى مالش ازدواج كند خدا او را به همين امر واگذار مى‏نمايد و هر كس كه براى جمالش ازدواج كند به چيزى مى‏رسد كه از آن كراهت دارد و هر كسى كه براى ديندارى ازدواج كند خداوند هر سه را برايش جمع مى‏كند.» (5)
از اين آيه و روايات بخوبى استفاده مى‏شود كسانى كه درصدد انتخاب همسر هستند بايد ايمان و ديندارى را به عنوان شرط اصلى و ضرورى محسوب بدارند و براى يافتن آن كمال سعى و جديت را به عمل آورند. والدين پسر و دختر نيز بايد در انتخاب همسر براى فرزندان خود موضوع ايمان و ديانت و تقيد به ضوابط و مقررات شريعت را شرط اساسى بدانند و دريافتن چنين فردى به پسر و دخترشان كمك نمايند.

2- عقل و هوش‏
بعد از ديندارى، عقل و زيركى از مهم‏ترين معيار و ملاك يك همسر خوب محسوب مى‏شود، اداره و تداوم و پيمودن راه راست و حل مشكلات زندگى كار آسانى نيست اگر دو همسر با هم تفاهم داشته باشند و موقعيت يكديگر و شرايط و امكانات زندگى را خوب درك كنند، مى‏توانند زندگى را بر پايه صحيحى استوار سازند و به انجام وظيفه مشغول باشند و به كانون خانواده صفا و محبت و گرمى دهند و با عقل و درايت مشكلات را حل و فصل كنند. همسر عاقل امكانات خانواده و شرايط و اوضاع زندگى را خوب درك مى‏كند، توقعات بيجا و بلندپروازى ندارد تا همسرش را در فشار قرار دهد. اكثراً اختلافات خانوادگى و كشمكش‏هاى زندگى معلول جهالت و نادانى زن و شوهر، يا يكى از آنها مى‏باشد؛ زوجين هر چه عاقل‏تر باشند بهتر مى‏توانند همسردارى كنند و وسيله آسايش و خوشى همديگر را فراهم سازند و از اختلافات و مشكلات بكاهند. همسر عاقل، گذشت و بردبارى دارد و با بهانه‏هاى كوچك و جزئى زندگى را متلاشى نمى‏سازد.
به علاوه، عقل و هوش زن و شوهر در فرزندان نيز تأثير دارد، فرزندان خانواده خوش فهم و باهوش، غالباً زيرك مى‏شوند، و برعكس حماقت و نادانى پدر و مادر نيز در فرزند تأثير دارد، همسر باهوش و عاقل بهتر مى‏تواند نسبت به تعليم و تربيت فرزندانش انجام وظيفه نمايد. بارى عقل و درايت يكى از معيارها و ملاك‏هاى مهم و بسيار با ارزش محسوب مى‏شود كه به هنگام گزينش همسر بايد كاملاً مورد توجه قرار بگيرد.
امام على (ع) مى‏فرمايد: «اياكم و تزويج الحمقاء فان صحبتها بلاء و ولدها ضياع (6)؛ با انسان احمق و نافهم ازدواج نكنيد زيرا معاشرت با او بلايى است عظيم و فرزندانش نيز ضايع خواهند شد.» همچنين رسول خدا (ص) به حضرت على (ع) فرمودند: «يا على لا فقر اشد من الجهل و لا مال اعود من العقل (7)؛ يا على! هيچ فقرى بدتر از نادانى و جهالت نيست و هيچ مالى سودمندتر از عقل نيست.»
و نيز امام صادق (ع) مى‏فرمايد: «العقل دليل المؤمن (8)؛ عقل دليل و راهنماى مؤمن است.» از اين روايات بخوبى استفاده مى‏شود كه عقل و هوش از بزرگترين معيارها و ملاك‏هايى است كه در انتخاب همسر بايد مورد توجه دختر و پسر باشد.

3- اخلاق نيك‏
سومين معيار و ملاك در انتخاب همسر اخلاق حسنه است و اين مطلب را مى‏توان از قرآن كريم و روايات معصومان (ع) بخوبى استفاده كرد. قرآن كريم مى‏فرمايد: «فانكحوا ما طاب لكم من النساء؛ با زنان پاك ازدواج كنيد.»
همچنين رسول خدا (ع) مى‏فرمايد: «اذا جائكم من ترضون خلقه و دينه فزوجوه الا تفعلوه تكن فتنه فى الارض و فساد كبير؛ اگر كسى به عنوان خواستگارى به نزد شما آمد كه خلق و دينش را مى‏پسنديد با او ازدواج كنيد و اگر به اين دستور عمل نكنيد. فتنه و فساد بزرگى در زمين به وجود خواهد آمد.»
و نير در روايات ديگر مى‏فرمايد: «زوجها من رجل تقى فانه ان احبها اكرمها و ان ابغضها لم يظلمها (9)؛ دخترت را به ازدواج انسان متقى و پرهيزكار در آور، زيرا اگر دخترت را دوست داشته باشد او را اكرام و احترام مى‏كند و اگر نسبت به او بغض داشته باشد به او ظلم نمى‏كند.» (10)
حسين بشار واسطى مى‏گويد: «به امام رضا (ع) نوشتم، يكى از خويشاوندان از دخترم خواستگارى كرده است اما بد اخلاق است امام (ع) فرمود: «اگر بد اخلاق است دختر به او نده.»
زن و شوهر يك عمر در كنار هم‏اند و ارتباط كلامى و غير كلامى فراوانى با هم دارند. بدين روى اخلاق حسنه و خوش‏رفتارى و نيك گفتارى در همه زندگى‏ها بسيار ضرورى است و بدون آن زندگى بى‏روح و خسته‏كننده خواهد بود. زندگى با زن و مردى داراى كمالات و زيبايى، اما بد اخلاق و بد رفتار و تندخو، رنج‏آور خواهد بود و انسان هر روز آرزوى مرگ مى‏كند. زيرا ديدن حالات و رفتار و مشاهده گفتارهاى تند و خشن او از تحمل هر انسان صبور و شكيبايى خارج است بنابراين شرط اساس زندگى سالم، صميمى، با نشاط و با صفا، داشتن همسرى خوش اخلاق و عفيف و نيك گفتار است.

4- عفت و پاكدامن‏
از جمله ملاك‏هاى بسيار مهم و ضرورى در انتخاب همسر، عفت و پاكدامنى است. اگر به قرآن كريم و روايات معصومان مراجعه كنيم بخوبى مى‏فهميم كه آنان به عفت و پاكدامنى تأكيد فراوان مى‏كردند. قرآن شريف در همين زمينه مى‏فرمايد: «الزانى لاينكح الا زانيه او مشركه و الزانيه لا ينكحها الا زان او مشرك و حرم ذلك على المؤمنين؛ (11) مرد زناكار جز با زن زناكار يا مشرك ازدواج نمى‏كند، و زن زناكار را جز مرد زناكار يا مشرك، به ازدواج خود در نمى‏آورد، و اين كار بر مؤمنان حرام شده است.»
بنا بر روايت خداوند متعال مى‏فرمايد: «وقتى اراده كنم كه خير دنيا و آخرت را براى يك مسلمان جمع كنم قلبى خاشع و زبانى ذاكر و تنى صابر بر بلا به او عطا مى‏كند و همسرى به او مى‏دهم كه از نگاه كردن به وى شادمان شود، و آن زن در غياب شوهر از نفس خودش و مال شوهرش نگهدارى كند.» (12)
همچنين امام صادق (ع) مى‏فرمايد: «كفو بودن در اين است كه عفيف باشد و از امكانات اقتصادى نيز برخوردار باشد.
امام صادق (ع) درباره پاكى درونى و منش زنان در سرنوشت و تربيت بهتر و برتر كودكان فرموده است: «طوبى لمن كانت امه عفيفه؛ (13) خوشا به حال كسى كه مادرش پاكدامن باشد.»
در فرهنگ دينى و سفارش پيشوايان معصوم (ه) كه اينقدر به پاكى و عفت مردان و زنان تأكيد شده است براى آن است كه اگر پدر و مادر بد رفتار و ناپاك باشد و توجه به دستورات شرعى نداشته باشند، در اخلاق و روش كودك اثر نامطلوبى برجاى خواهد گذاشت و اغلب كودكان و بخصوص دختران قدم جاى قدم مادران مى‏گذارند.

5 - شرافت خانوادگى‏
پنجمين ملاك در انتخاب همسر اصالت و شرافت خانوادگى است كه بايد مورد توجه قرار بگيرد در همين زمينه قرآن كريم مى‏فرمايد: «والبلد الطيب يخرج نباته باذن ربه والذى خبث لايخرج لا نكدا (14)؛ سرزمين پاكيزه (و شيرين) گياهش به فرمان پروردگار مى‏رويد، اما سرزمين‏هاى بد طينت (و شوره‏زار) جز گياه ناچيز و بى‏ارزش از آن نمى‏رويد.»
همچنين رسول خدا (ص) مى‏فرمايد: «اى مردم از گياهانى كه بر مزبله‏ها مى‏رويد اجتناب نماييد، گفته شد: يا رسول‏اللَّه مقصود شما از گياه و سبزى كه بر مزبله مى‏رويد چيست؟ زن زيبايى كه در خانواده پست و فرومايه پرورش مى‏يابد.»
بنابراين بايد در انتخاب همسر بسيار دقت كرد و از خانواده داراى كرامت و شرافت و اصالت همسر را برگزيد. در غير اين صورت آثار منفى رشد و تربيت خانوادگى در آينده زندگى مشترك و نسل آينده تأثير زيادى برجاى خواهد گذاشت. پيامبر اسلام فرمودند: «وانظر فى اى نصاب تضع ولدك فان العرق دساس (15)؛ بنگر كه فرزند خود را در چه مكانى قرار مى‏دهى زيرا رگ و ريشه در فرزند اثر مى‏گذارد.»
و نيز فرمودند: «تزوجوا فى الحجرالصالح، فان العرق دساس؛ با خانواده‏اى خوب و شايسته وصلت كنيد زيرا خون اثر دارد.»

نتيجه‏گيرى‏
بايد براى گزينش همسر ملاك‏ها و معيارهاى منطقى و درستى در دست داشته باشيم بهترين ملاك‏ها در آيات و قرآن كريم در روايات معصومان (ع) بيان شده است توجه به آنها زمينه‏ساز ازدواجى سالم و هدفمند است اين ملاك از سوى خالق هستى و رسولى الهى و اولياء الهى بيان شده است. آنان با اسرار هستى آشنايند و بهترين راهنمايان زندگى هستند بايد دانست كه برخوردارى از هر كدام از اين ملاك‏ها نسبى است و وجود تمام ملاك‏ها در يك فرد تقريباً محال به نظر مى‏رسد.
امضای تیرا
آدمی اگر فقط بخواهد خوشبخت باشد به زودی موفق میگردد ولی او میخواهد
خوشبخت تر از دیگران باشد و این مشکل است زیرا او دیگران را خوشبخت تر
ازآنچه هستند تصور میکند

[تصویر: 24.gif]
(مونتسکیو)
24
ارسال یک ایمیل به این کاربر ارسال یک پیام خصوصی به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر اعتبار:
نقل قول این ارسال در یک پاسخ سپاس ها نقل قول این ارسال گزارش این ارسال به مدیر
 سپاس شده توسط گیسو ، buddy ، niloofarabi ، m.rezai
ارسال پاسخ 


[-]
پاسخ سریع
شکلک ها
:24: :04: :41: :0KJ2CG1245343668:
:20: :06: :36: :YUVUC61245342657:
:XZLzHE1245342644: :05: :10: :07:
:42: :KC2IFJ1245343212: :M3nTRS1245343683: :03:
:19: :MRSHf91245342737: :Ukx9Cp1245343824: :49:
:92: :26: :57: :64:
[شکلک های بیشتر]





فونت
اندازه متن




موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ ها بازدید آخرین ارسال
  انتخاب همسر موج آبي 0 18 ۴-آبان-۱۳۹۰ ۱۰:۰۲ صبح
آخرین ارسال: موج آبي
  حسادت جنسی در زندگی زناشوئی م.ن 0 26 ۱۴-مهر-۱۳۹۰ ۰۱:۲۹ صبح
آخرین ارسال: م.ن
  رویایی بودن در انتخاب بادبادک 0 45 ۲۳-شهريور-۱۳۹۰ ۱۱:۲۸ صبح
آخرین ارسال: بادبادک
  دشمنان زندگی زناشویی سارا جهانی 0 59 ۱-مرداد-۱۳۹۰ ۱۱:۵۵ عصر
آخرین ارسال: سارا جهانی
  چگونه طرز فکر یک زوج در زندگی زناشویی آنان تأثیر می‌گذارد؟ شبنم 0 104 ۲۱-تير-۱۳۹۰ ۰۴:۱۱ عصر
آخرین ارسال: شبنم
  انتخاب همسر به سبک جوان امروزی آبجی 2 123 ۱۶-تير-۱۳۹۰ ۰۵:۳۹ عصر
آخرین ارسال: آبجی
  دشمنان زندگی زناشویی شبنم 0 82 ۲۳-خرداد-۱۳۹۰ ۱۰:۰۶ عصر
آخرین ارسال: شبنم
  مواردی كه در زندگی زوجین سبب اختلاف می شود شبنم 0 163 ۳۱-ارديبهشت-۱۳۹۰ ۱۱:۴۹ عصر
آخرین ارسال: شبنم

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: سارا زنگویی